INAI PENGANTIN



SELAIN DARI INAI PENGANTIN, JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MEMANJAKAN DIRI ANDA DENGAN PAKEJ-PAKEJ SPA, YANG TELAH TERSEDIA

PAKEJ SPA YANG MENARIK DAN BERBALOI, KAMI BERLOKASI DI

B-9-2, ALAM AVENUE, JALAN SERAI WANGI G16/G, SEKSYEN 16 SHAH ALAM.
( dekat dgn puspakom shah alam.),

BAGI YANG NAK MENGHILANGKAN STRESS JUGA AMAT DI ALUK-ALUKAN. IA BUKAN KURSUS BAGI PENGANTIN SAHAJA MALAHAN BAGI YANG NAK BERTUNANG ATAU YANG MEMANG SUKA MEMBELAI DIRI.


Uptown Shah Alam Seksyen 24 merupakan satu2 nya kedai inai tunggal yang menyediakan service inai pengantin dan menjual pelbagai jenis inai.

lokasi saya berdekatan dengan pintu kecil belakang uptown, dekat sangat dengan kedai makan..

Se eloknya hubungi saya dulu untuk appointment.k.

ok..terima kasih.

Sabtu, Mac 4

INAI LUKIS MURAH DAN INAI TANGAN LAST MINUTE

Salam semua rasanya masih belum terlambat bagi Norish untuk . Bercerita sedikit tentang Harga & corak

APAKAH HARGA YANG BERPATUTAN BAGI SIMPLE DESIGN  SET LENGKAP KAKI DAN TANGAN (SET PENGANTIN) ? 

ramai yang tarik muka bila kami pelukis inai meletakkan harga serendah Rm 120 bagi set pengantin yang paling simple utk set lengkap kaki tangan . selebihnya ada juga yang menjeling dengan saya bila mereka memilih corak yang lebih sarat, dan harga yang di letakkan di situ adalah rm 300 bagi set lengkap kaki dan tangan.

oleh yang demikian ada bagi sesetengah pengantin yg membuat tawar menawar seolah 2 mereka tidak mampu untuk membayar walaupun rm 15 bagi sebelah tangan utk corak yang di inginkan. tak di nafikan ada juga yang baru tgk harga shj dah lari dan tak mau langsung bertanya.

ADAKAH KAMI SEBAGAI PELUKIS INAI INI TIDAK LAYAK UNTUK MELETAKKAN HARGA SEPERTI ITU?

Di sini saya nak terangkan sedikit, corak yang kami letakkan harga itu bukan lah suka2 atau saja nak hentam pengantin. TIDAK sama sekali bukan. Harga adalah berdasarkan kepada design yang dipilih , samaada ia sarat atau sukar untuk dilukis. Ia juga berkait pada faktor masa, berapa lamakah kami pelukis inai mampu menyiapkan lukisan tersebut. 1JAM /2 JAM ATAU 10 MINIT?

secara profesionally bagi saya, para pengantin juga haruslah meletakkan budget yang bersesuaian bagi INAI kerana , jika anda boleh meletakkan budget yang besar2 pada yang lain, mengapa  INAI bukan dalam senarai ?

BAGAIMANA UNTUK MENCARI PELUKIS HENNA YANG PROFESSIONAL?

Zaman sekarang ni teknologi sangat lah canggih ada FACEBOOK/INSTAGRAM/WECHAT /WHATAPP Dan sebagainya, malang sekali mengapa pengantin tidak membuat kaji selidik dan survey seperti mana anda survey harga dan design baju atau pelamin. dan mengapa pelu LAST MINUTE ? sedangkan pelamin/makeup/door gift anda boleh 5-3 bulan awal?

apa yang saya nak katakan disini yang mana pengantin mampu membuat sedemikian supaya dapat mencari penghenna yang Professional dan yang betul2 berbakat.kalau boleh buat testing , buat la dulu . bila dah puas hati boleh booking terus.

BAGAIMANA UNTUK BERJIMAT JIKA NAK BERINAI?

Biasanya kalau nak lebih jimat. CUT KOS  dekat duit minyak tu , tak perlula upah penghenna kerumah , tapi anda boleh ke tempat mereka, Saat ini ramai penghenna dah mempunyai permis perniagaan sendiri yang selesa untuk pengantin datang.

Bincang dengan penghenna tentang corak inai yang di sukai dan budget pada penghenna, supaya mereka dapat memberikan design dan harga yang terbaik untuk anda.


disini saya kongsi sedikit gambar dan harga.

contoh gambar:-
rm 200

rm 120

rm 400

rm 250
















JADI LAH PENGANTIN BIJAK ☺

follow saya di instagram 
@norishhenna 



follow saya di instagram @norishhenna untuk design2 terkini dan latest :) 

juga boleh follow saya di FaceBook- Norish Keberg. :)

 untuk anda dapatkan Inai celup dan inai lukis yang saya gunakan ini anda boleh terus hubungi Norish Di talian:- 0173276405 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan